skip to Main Content
+36 30 719 9430 info@dramex.hu 1065 Budapest, Révay utca 8. fszt. 3.

Társas vállalkozás

Külföldi állampolgárként vállalkozást indítani Magyarországon egyes társasági formák esetében nagyon gyors és egyszerű. Az egyik legkedveltebb társasági forma a korlátolt felelősségű társaság (Kft.), ennek megalapítása csak néhány napot vesz igénybe, adószám és bankszámlaszám ügyintézésével együtt.

Ráadásul Magyarország azon ritka kivételek közé tartozik, ahol az európai uniós adószámot (EU-s adószám vagy EU-adószám) már az adószám igénylésével egy időben, vagy a cég működése során bármikor lehet kérelmezni, feltételek nélkül, így akár a cég alapítása után már azonnal lehetőség van az Európai Unión belüli gazdasági kapcsolatok kiépítésére.

Miért vonzó egy magyarországi cég alapítása?

  • mert Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja, magyar cég tulajdonlásával az EU-s tagsággal járó előnyöket élvezheti az Ön cége
  • mert magyar cég vezető tisztségviselőjeként kérelmezhet tartózkodási engedélyt (üzleti terv bemutatása szükséges, azonban ingatlan befektetéssel ez is egyszerűsíthető), illetve ennek megszerzése után családtagjai is kérelmezhetnek családi együttélés biztosítása célú tartózkodási engedélyt
  • mert egyes cégformák esetén nagyon egyszerű és gyors az alapítás folyamata, akár pár nap alatt teljesen elkészülhet és működhet az Ön cége
  • mert Kft. esetében az alaptőke 3.000.000 Ft (kevesebb, mint 10.000 Euró), azonban az alaptőkét alapításkor nem kell azonnal betenni teljes egészében a cégbe, illetve jogszabályi előírásokat figyelembe véve akár azonnal felhasználható a cég működésére.
  • mert egyszerű és gyors az EU-s adószám megszerzése, ellentétben néhány más országgal, ahol különféle feltételeknek kell megfelelni, vagy hosszadalmas az eljárás
  • mert több adózási forma közül lehet választani társas vállalkozás esetében is, a társasági adó kulcsa az egyik legalacsonyabb Európában, mindössze 9 %, de egyes adózási formákban ez 0 % is lehet.

Kollégáink nem csak a cégalapításban tudnak Önnek segíteni. Leendő cégének szüksége lesz bankszámlára – amelynek megnyitásában segítünk, ha Ön igényli – és székhelyre, amely székhelyszolgáltató által biztosított cím is lehet, valamint könyvelőre, ezekre is tudunk megoldást nyújtani.

Vegye fel velünk a kapcsolatot cégalapítási igényeinek megbeszélése érdekében és csapatunk részletes tájékoztatást ad Önnek.

Egyéni vállalkozás

Külföldi állampolgárként nem csak társas vállalkozást alapíthat, de egyéni vállalkozói formában is folytathat jövedelemszerző tevékenységet.

A legtöbb esetben szükség van a tevékenység folytatásához valamilyen képzettség igazolására. Ha ezzel rendelkezik és ennek a végzettségnek az elismerése automatikusan érvényes Magyarországon, úgy az egyéni vállalkozói regisztrációt meg lehet kezdeni. Ha azonban a végzettség elismerése nem automatikusan történik, úgy a végzettséget igazoló okiratot honosítani kell, ennek megtörténte után lehet az egyéni vállalkozói engedély kiváltását elindítani.

Magyarországon az egyéni vállalkozók többféle adózási forma között választhatnak, amelyek a végzett tevékenységhez és a várható bevételhez idomulnak, így előnyösebb néhány esetben az egyéni vállalkozás indítása, mint egy cég alapítása.

A magyarországi jogszerű tartózkodáshoz harmadik országos állampolgárként jövedelemszerzés célú tartózkodási engedélyre lesz szüksége, EGT állampolgárként pedig vagy regisztrációs igazolásra vagy állandó tartózkodási kártyára.

Amennyiben külföldi állampolgárként egyéni vállalkozást szeretne indítani, úgy cégünk segítséget tud nyújtani Önnek a folyamat teljes lebonyolításában. Tervei megvalósításához keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Back To Top